Site icon Полемика

Глава МВС Монастирський виступив за легалізацію володіння вогнепальною зброєю

Усі громадяни України повинні мати вогнепальну зброю для захисту своїх домівок. Про це міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив в ефірі національного телемарафону.

Насправді наші громадяни отримали тест на володіння зброєю, починаючи з 24 лютого. Були роздані десятки тисяч одиниць зброї у великих містах. І це був величезний виклик для всіх нас.

Думали, яким чином буде використана ця зброя: чи не буде вона використана проти українців, проти України. Але сьогодні ми наближаємось до сотого дня спротиву, і можемо сказати, що цей іспит складено. 

Сьогодні більшість власників зброї знаходяться на фронті, захищають нашу державу в Харківській, Донецькій, Луганській, Запорізькій, Херсонській, Миколаївській та Одеській областях.

Щодо законодавчого врегулювання цього питання очільник МВС повідомив, що зараз у Раді готується до 2-го читання Закон про обіг цивільної зброї.

Ми переконані, що парламентарі внесуть відповідні зміни до 2-го читання. Обіг зброї має бути врегульованим на рівні закону. Моя особиста позиція — для захисту власної домівки в українця має бути зброя.

Нагадаємо, що в урядовому додатку "Дія" провели онлайн-опитування українців щодо обігу вогнепальної зброї серед цивільного населення.

Воно тривало з 25 травня по 1 червня, загалом проголосували понад 1,7 млн громадян. 59% опитаних висловилися за вільний обіг вогнепальної зброї серед цивільних осіб для особистого захисту.

По материалам: Подробности

Exit mobile version