Site icon Полемика

CША передадуть Естонії шість ракетних систем залпового вогню HIMARS

Державний департамент США 15 липня схвалив продаж уряду Естонії до шести реактивних систем залпового вогню HIMARS на суму до $500 млн.

Естонія звернулася до США з проханням дозволити придбання до шести систем HIMARS, до 36 керованих реактивних систем залпового вогню GMLRS, до 36 систем ER GMLRS і до 36 тактичних систем ATACMS.

Також серед переліку зброї, яку Таллінн запросив у Вашингтона, були пускові ракетні установки LCRRPR, а також ноутбуки з додатковим захистом, навчальне обладнання та інші відповідні елементи програмного та матеріально-технічного забезпечення.

Естонія має намір використовувати ці оборонні засоби та послуги для модернізації своїх збройних сил і розширення своїх можливостей для зміцнення внутрішньої оборони та стримування регіональних загроз. Естонії не складе труднощів прийняти цю техніку до своїх збройних сил.

У заяві Держдепу США наголошується, що продаж зброї Естонії "не змінить основний військовий баланс у регіоні".

Нагадаємо, що такі системи США раніше вже передали Україні. 15 липня стало відомо, що Україна отримала перші далекобійні системи M270, які на відміну від HIMARS, мають не шість, а 12 ракет.

По материалам: Подробности

Exit mobile version