Site icon Полемика

Хто з українців може залишитися без пенсії і як не втратити виплати

Йдеться про тих пенсіонерів, які отримали статус внутрішньо переміщених осіб після 24 лютого 2022 року, але не встигли пройти обов’язкову ідентифікацію особи власника рахунку.

Що потрібно зробити, щоб не втратити виплати, розповідає Полемика з посиланням на пресслужбу Ощадбанку.

Повідомляється, що з 30 квітня 2024 року для категорії пенсіонерів, за рахунками яких встановлено обмеження та які з об’єктивних причин не можуть фізично звернутися до відділення банку, фінустанова дозволить процедуру ідентифікації особи власника рахунку через відеодзвінок до контакт-центру Ощадбанку.

Клієнт може призначити відеодзвінок на конкретну дату та час, щоб зручно та швидко пройти ідентифікацію особи власника рахунку онлайн.

Варто зауважити, що для здійснення відеодзвінка не потрібно вводити будь-які персональні дані та реквізити платіжної картки. Одразу після реєстрації особа отримає детальні інструкції для здійснення дзвінка.

Як та де пройти ідентифікацію

Як відомо, фізична ідентифікація тривала до 31 березня 2024 року. Тим громадянам, які не встигли пройти процедуру перевірки, призупинили перерахування пенсійних виплат на банківські картки. Втім, у Пенсійному фонді повідомили, що цим особам таки нараховується пенсія, проте на банківську карту вони зарахуються лише після проходження ідентифікації.

Окрім ідентифікації в Ощадбанку її можна пройти також:

За даними Пенсійного фонду України, ідентифікацію вже успішно пройшли 224,8 тисячі осіб:

В ПФУ також додали, що якщо пенсіонер хоче пройти ідентифікацію, звернувшись особисто до органу Пенсійного фонду України, то він може прийти до будь-якого обраного сервісного центру Пенсійного фонду України. Для проходження ідентифікації потрібно мати документ, що посвідчує особу (паспорт громадянина України).

Раніше Полемика писала про те, чому зростають ціни на бензин і коли очікувати їх падіння.

Exit mobile version