Site icon Полемика

Українські біженці в Польщі: кого можуть позбавити допомоги

Західні сусіди надають українцям притулок та фінансову допомогу. Але найближчим часом заплановані перевірки, тому деякі біженці можуть втратити виплати.

Про це пише Полемика з посиланням на Технофан.

У Польщі діє кілька програм підтримки громадян України, які були змушені покинути свою країну внаслідок повномасштабної агресії РФ. Одна з них надає матеріальну допомогу сім’ям з дітьми. Але нещодавно були внесені певні зміни в умови отримання соціальної допомоги «800+». Тепер її виплати зможуть отримувати лише ті батьки, чиї діти відвідують польські школи та дитсадки.

Тому українські сім’ї зобов’язані вказувати дані навчальних закладів у заяві на отримання допомоги за програмою. Своєю чергою Міністерство освіти Польщі може зробити запит на цю інформацію в будь-який час через інформаційну систему освіти SIO. Якщо з’ясується, що маленький українець не відвідує польську школу чи дитсадок, то біженці залишаться без виплат.

Як заявляють у Міністерстві освіти, такі заходи стимулюватимуть українських батьків віддавати дітей до навчальних закладів в країні перебування.

Водночас зазначається, що до кінця 2024 року перевірок не буде, але в першому кварталі 2025 року в країні буде запущена спеціальна програма перевірок.

Раніше Полемика писала про те, чому Білий дім не поспішає вводити нові санкції проти РФ.

Exit mobile version