Site icon Полемика

Дуров після арешту анонсував зміни у Telegram: які функції стануть недоступними

Telegram

Дуров після арешту анонсував зміни у Telegram: які функції стануть недоступними

Зазначається, що саме через неї затримали Дурова у Франції за звинуваченням у сприянні криміналу.

Ця функція допомагала розшукувати тих, хто перебуває поблизу, а також локальні групи і чати. Але у неї «були проблеми з ботами і шахраями», водночас звичайні користувачі функцію практично не використовували. Всього 0,1% користувачів Telegram користувались нею.

Про це пише Полемика з посиланням на повідомлення Дурова у своєму Telegram-каналі.

Повідомляється, що «Люди поруч» замінить функція «Бізнес поблизу», яка показує «легальні, перевірені підприємства». Компанії зможуть показувати каталоги товарів і безперешкодно приймати платежі.

Адміністрацією месенджера також відключена можливість завантаження нових медіафайлів у «Телеграфі», який використовували не за призначенням анонімні особи. Він також додав, що кількість платних користувачів Telegram Premium досягла 10 млн осіб.

Нагадаємо, у новій версії месенджера приватні чати більше не захищені від модерації. Команда Telegram має намір перетворити модерацію месенджера з об’єкта критики на привід для гордості.

Раніше сьогодні Дуров зробив свою першу публічну заяву після арешту, наголосивши, що Telegram неідеальний, а швидке збільшення кількості користувачів до 950 млн викликало ряд проблем, які полегшили зловживання платформою для зловмисників.

Арешт Дурова активізував дискусії щодо заборони Telegram в Україні. Так, зокрема, глава ГУР Кирило Буданов заявляв, що Telegram є величезною проблемою для України. Однак, на його думку, блокуванням каналів ситуацію можна вирішити лише тимчасово.

Раніше Полемика писала про те, чому не варто залишати смартфон на зарядці на цілу ніч.

Exit mobile version