Site icon Полемика

«Ображена ліверна ковбаса»: український посол прокоментував відмову Шольца відвідати Київ

український посол прокоментував відмову Шольца відвідати Київ » src=»/wp-content/uploads/2022/05/60733ba743c7eef8ca3fc0a0d01e3275.jpg» alt=»"Ображена ліверна ковбаса": український посол прокоментував відмову Шольца відвідати Київ» width=»100%» />

"Ображена ліверна ковбаса". Так посол України в Німеччині Андрій Мельник назвав канцлера Німеччини Олафа Шольца через небажання глави німецького уряду приїхати до України, повідомляє Spiegel.

Розігрувати скривджену ліверну ковбасу — не дуже по-державницькі. Йдеться про найжорстокішу війну на знищення з часів нападу нацистів на Україну, це не дитячий садок.

Так емоційно український дипломат відреагував на слова канцлера ФРН про те, що його візиту в Україну заважає відмова прийняти у Києві президента Німеччині Франка-Вальтера Штайнмайєра.

Незважаючи на образливі випади, за словами Андрія Мельника, президент України все одно буде радий прийняти Олафа Шольца у Києві.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський відмовився прийняти президента Німеччини в Києві "через його тісні зв'язки з Росією" в останні роки. Пізніше Штайнмайєр підтвердив, що його візит до України назвали небажаним.

По материалам: Подробности

Exit mobile version