Site icon Полемика

Боррель виключив ядерну відповідь з боку НАТО у разі застосування ядерної зброї рф проти України

Захід дасть "потужну військову відповідь" на застосування росією ядерної зброї проти України, однак вона не буде ядерною. Про це заявив 13 жовтня верховний представник Євросоюзу з закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель, виступаючи на відкритті Європейської дипломатичної академії у Брюгге.

Ядерний напад на Україну викличе відповідь ЄС, США та НАТО. Він не буде ядерним, але його міць з військової точки зору буде великою.

Боррель пообіцяв, що збройна відповідь колективного заходу у відповідь на ядерний удар "призведе до знищення російської армії.

Читайте також

"Окупанти можуть провести ядерні випробування біля українського кордону" — The Times

Він нагадав, що володимир путін раніше говорив, що москва "не блефує" у розмовах про захист території всіма доступними засобами. Глава європейської дипломатії зазначив, що країни Заходу також "не блефують", коли попереджають про наслідки у разі застосування ядерної зброї в Україні.

Нагадаємо, президент Франції Емманюель Макрон також заявив, що Париж не використовуватиме ядерну зброю у разі застосовання такої зброї проти України. За його словами, цього не передбачає ядерна доктрина Франції.

По материалам: Подробности

Exit mobile version