Site icon Полемика

ЗСУ продовжують бити по базах і складах окупантів

Збройні Сили Украхни відбивають атаки ворога на сході країни, а окупаційно-терористичне військо рф зосередило зусилля на наступні на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Запорізькому напрямках.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ станом на ранок 13 грудня.

За добу ЗСУ відбили атаки російських окупантів у районах населених пунктів Новоселівське, Стельмахівка, Новоєгорівка, Макіївка, Червонопопівка і Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Соледар, Яковлівка, Бахмутське, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка, Майорськ, Авдіївка і Мар’їнка Донецької області.

Водночас ворог завдав протягом доби 7 ракетних ударів, 5 з яких — по цивільній інфраструктурі міста Костянтинівка Донецької області, здійснив 79 обстрілів з РСЗВ, зокрема по Херсону, внаслідок чого є втрати серед мирних жителів.

"На Херсонському напрямку командування російських окупаційних військ здійснює ротацію окремих підрозділів. Окупанти, які прибувають у тимчасово захоплені населені пункти заселяються у залишені та примусово “звільнені” місцевими мешканцями помешкання. Крім того, 10-11 грудня, помічено відведення окупантів з районів населених пунктів Новомиколаївка та Михайлівка Херсонської області", — додали в Генштабі.

Також у зведенні інформували, що російські окупанти використовують один із корпусів пологового будинку в Луганську як військовий шпиталь, а в Мелітополі поранених загарбників лікують у приміщенні дитячого санаторію.

Значним втратам російського окупаційного війська можна завдячувати ЗСУ. Зокрема, українська авіація протягом минулої доби завдала 5 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога.

"Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за минулу добу уразили 2 пункти управління та 6 районів зосередження особового складу російських окупантів та склад паливно-мастильних матеріалів", — зазначили в Генштабі.

По материалам: Подробности

Exit mobile version