Site icon Полемика

Запасаємося водою та заряджаємо гаджети: Україну чекає значний дефіцит електроенергії

Через низькі температури цими днями зросло споживання електроенергії, що спричинило її значний дефіцит.

Про це повідомляє голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"В основному це — фактор температури навколишнього середовища. Хочу сказати, що холодно буде і завтра, у понеділок, як ми знаємо з прогнозів погоди, тому сьогодні і завтра дефіцит буде значним. Особливо завтра, оскільки буде робочий день, крім того, очікуються досить сильні морози”, — зауважив Кудрицький, пояснюючи, чому збільшився в неділю обсяг споживання електроенергії.

За його словами, в "Укренерго" очікують зменшення дефіциту, оскільки і температура підвищуватиметься, і система краще відновиться після нещодавніх обстрілів.

Кудрицький нагадав, що вже відновили роботу енергоблоки на всіх АЕС, які знаходяться на контрольованій території країни. Проте існує ще деяке обмеження по мережах, які не можуть видати певну частину своєї потужності.

"За кілька днів і ці обмеження мають бути зменшені. Як для обстрілу в більше ніж 70 ракет, те, що ми маємо сьогодні, це дуже пристойний результат. Не буду називати цифру, але відновилися ми досить непогано цього разу”, — констатував голова правління "Укренерго".

По материалам: Подробности

Exit mobile version