Site icon Полемика

США передали ЗСУ 1,1 млн вилучених у Ірану набоїв калібру 7,62 мм

«>

США передали Збройним силам України 1,1 млн патронів калібру 7,62 мм, які належали Корпусу вартових ісламської революції Ірану. Про це повідомило Центральне командування США.

Патрони були конфісковано 19 грудня 2022 року силами ВМС США з судна MARWAN, яке йшло без прапора. Іранці передавали їх хуситам-постанцям у Ємені в порушення резолюції Ради Безпеки ООН.

Американський уряд отримав право власності на ці боєприпаси 20 липня 2023 року через цивільні позови Міністерства юстиції щодо конфіскації проти Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) Ірану.

4 жовтня CNN повідомив, що США збираються оголосити про передачу Україні конфіскованої іранської зброї. Телеканал зазначив, що ООН вимагає знищення чи відправки на склади цих озброєнь, тоді ж як адміністрація президента США Джо Байдена наполягає на передачі їх Силам оборони України.

У січні 2023 року американські військові допомогли Франції конфіскувати зброю, яку переправляли з Ірану до Ємену. У лютому стало відомо, що йдеться про вилучення 3 тис. штурмових гвинтівок, 578 тис. набоїв і 23 протитанкові керовані ракети.

З 2014 року в Ємені триває громадянська війна, а якій Іран підтримав постанців-хуситів. Урядові війська підтримує Саудівська Аравія та США.

На початку березня Financial Times писала, що росія утримується від закупівель балістичних ракет в Ірану через побоювання, що після цього США почнуть постачати Україні далекобійні ракети ATACMS.

Водночас Іран таємно поставив росії мільйони набоїв та сотні тисяч снарядів.

По материалам: Подробности

Exit mobile version