Site icon Полемика

У чернетці підсумкової декларації саміту ЄС мовиться про відкриття перемовин щодо вступу України — ЗМІ

«>

У чернетці підсумкової декларації саміту Європейського Союзу, який проходить у Брюсселі 14-15 грудня, йдеться про намір розпочати офіційні переговори з Україною щодо її можливого вступу.

Інформацію про це отримало "Суспільне" від своїх джерел.

Єврорада рекомендує розпочати з Україною та Молдовою офіційні переговори про вступ до ЄС, — зазначається у чернетці.

Однак сформульований текст цього документа може зазнати зміни, оскільки саміт Євросоюзу в Брюсселі розпочався недавно і триватиме до 15 грудня. В чернетці підсумкової декларації також вказується на зобов'язання держав-членів блоку продовжувати надавати необхідну військову та оборонну підтримку Україні.

Європейська рада наголошує на нагальній необхідності прискорити доправлення ракет і снарядів, зокрема в рамках ініціативи щодо одного мільйона артилерійських боєприпасів, а також надати Україні більше систем ППО, — інформується в документі.

Крім того, керівники держав Євросоюзу висловили свою підтримку ідеї проведення Глобального саміту миру, а також визначили необхідність створення трибуналу для переслідування злочинів агресії проти України та впровадження механізму компенсацій. Водночас, їх заклик був спрямований на росію та білорусь, щоб забезпечити повернення всіх викрадених українських дітей та інших громадян, а також вони засудили підтримку росією військових дій з боку Ірану, білорусі та КНДР.

Нагадаємо, вранці 14 грудня президент України Володимир Зеленський виступив на зустрічі Євроради (саміту ЄС) за допомогою відеозв'язку.

По материалам: Подробности

Exit mobile version