Site icon Полемика

В ЄС можуть позбавити Угорщину права голосу, щоб схвалити допомогу Україні

Про це повідомляє Полемика з посиланням на Financial Times.

У виданні зазначають, що деякі високопосадовці у Брюсселі розглядають можливість застосування процедури покарання за статтею 7 договору про Європейський Союз 2007 року за порушення верховенства закону, що може призвести до припинення права голосу.

Блокування може скасувати будь-яка інша держава-член, але зміна уряду в Польщі означає, що Угорщина більше не має гарантованого захисника. Однак багато країн побоюються з приводу використання того, що, по суті, є найбільшою зброєю ЄС проти держави-члена.

Водночас, як говорять чиновники, пріоритет у тому, щоб переконати прем’єра Угорщини, ясно пояснивши те, що вони назвали «повними витратами» його ізоляції. Якщо це не буде мати успіху, то 26 інших членів ЄС зможуть укласти угоду про допомогу Україні кожен окремо, хоча це займе час і запропонує лише короткострокове рішення.

За словами високопосадовця, який був присутній на саміті в Брюсселі минулого тижня, Орбан може створити більше проблем, але не зможе перешкодити країнам-членам ЄС виділити фінансову допомогу Україні.

Нагадаємо, в Сенаті США заявили, що не підуть на канікули, поки не вирішать питання з виділенням допомоги Україні.

Exit mobile version