Site icon Полемика

Західні ЗМІ стверджують, що Залужного скоро звільнять: Зеленський чекає слушного моменту

Рішення нібито вже ухвалено. Відставка Залужного – це лише питання часу. Про це пише Полемика з посиланням на видання Financial Times, яке отримало інформацію від власних джерел, ознайомлених із цим питанням.

Видання пише, що президент України у понеділок, 29 січня, запропонував головному Валерію Залужному нову роль радника з оборони. Однак генерал відмовився. У свою чергу, Зеленський чітко дав зрозуміти Залужному, що рішення про його відставку вже прийняте, незалежно від того, чи прийме той нову посаду або ні.

Усі чотири джерела FT повідомляють, що Зеленський хоче поки що зачекати з усуненням Залужного — нібито через витік інформації про ці плани в українські ЗМІ.

У виданні зазначають, що напруження у відносинах між Зеленським та Залужним зросло у листопаді 2023 року, після того, як широко розрекламований контрнаступ України не зміг досягти своїх амбітних цілей щодо звільнення окупованих територій.

Тоді головком заявив, що війна зайшла в «глухий кут». Це викликало в Офісі президента шквал критики.

Український історик і журналіст Михайло Жирохов наголошує, що відставка Залужного вплине на моральний дух армії.

Заміна Залужного може також негативно повпливати на відносини із західними партнерами України, зокрема з військовими чиновниками, які протягом останніх двох років тісно співпрацювали з генералом під час розробки стратегії ведення бойових дій.

Нагадаємо, в МЗС Польщі зробили важливе попередження країнам Європи.

Exit mobile version