Site icon Полемика

Ціллю був Зеленський? Російська армія атакувала Одесу під час зустрічі президента з прем’єром Греції

Ймовірно, ціллю росіян був саме кортеж українського президента.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на ЗМІ Греції, зокрема Protothema.gr.

Джерела в грецькому уряді повідомили, що обидва політики цілі та неушкоджені, незважаючи на те, що кортеж Володимира Зеленського перебував менше, ніж за 200 метрів від вибуху. В ЗМІ припускають, що окупанти могли запустити балістичну ракету типу «Онікс» чи «Іскандер».

«Кортеж президента України Володимира Зеленського, який перебував за 150 метрів від грецької делегації на чолі з прем’єр-міністром Кіріакосом Міцотакісом, був атакований російською ракетою об 11:43 у середу (6 березня 2024 р.). Немає жодних проблем з безпекою прем’єр-міністра та грецької місії», — повідомили офіційні джерела Protothema.gr.

Водночас державний міністр Греції Ставрос Папаставру підтвердив, що з членами грецької місії все гаразд. Варто зазначити, що візит грецького прем’єр-міністра в Україну було організовано в умовах надзвичайної секретності. Кіріакос Міцотакіс прибув до України рано-вранці і планував провести тут кілька годин перед своїм візитом до Бухаресту на саміт ЄНП.

Повідомляється, що лідери двох країн провели пресконференцію та обговорили подальшу підтримку Грецією України. Міцотакіс наголосив, що Греція зробить все можливе зі свого боку, щоб в подальшому підтримувати Україну.

Як відреагував на удар Зеленський

Зеленський зазначив, що росіянам все одно, куди бити, вони вкотре довели, що воюють проти цивільних. Внаслідок атаки, за словами Зеленського, є жертви і постраждалі.  

Президент наголосив на необхідності посилення ППО, адже для росіян не важливо, яка ціль – військові чи цивільні.

«Це військові, цивільні, міжнародні гості — цим людям все одно. Вони або з глузду з’їхали, або повністю не контролюють, що їхня терористична армія діє. Це говорить про те, що нам передусім треба захищатися. Краще за все, це система ППО», — висловився глава держави.

Нагадаємо, президент Франції закликав союзників не бути «боягузами» у питанні України.

Exit mobile version