Site icon Полемика

ППО для України: ще одна країна ухвалила рішення щодо передачі ЗРК Patriot

Patriot

ППО для України: ще одна країна ухвалила рішення щодо передачі ЗРК Patriot

Про це пише Полемика з посиланням на Digi24.

Так, у червні 2024 року уряд Румунії заявив про готовність передати систему Patriot Україні за умови, що союзники по НАТО замінять її аналогом.

В понеділок, 2 вересня, уряд Румунії схвалив законопроєкт про передання Україні зенітно-ракетного комплексу Patriot. Після цього його передали парламенту країни для термінового голосування.

Верхня палата парламенту Румунії (Сенат) схвалила урядовий законопроєкт. Повідомляється, за його підтримали 101 румунський сенатор, 13 виступили проти, ще два — утрималися.

Голова комітету з питань оборони Сенату Румунії Ніколета Паулюк висловила сподівання, що до кінця цього тижня законопроект також пройде нижню палату — Палату депутатів, яка має останнє слово в ухваленні законопроєктів.

Вона також зазначила, що передача Україні Patriot «не означає, що Румунія залишиться без захисту». Адже Бухареста має ще сім таких комплексів, два з яких уже експлуатуються, ще два — взяли на озброєння і ще три — незабаром прибудуть.

ППО для України

Навесні на тлі посилення російських ударів по енергооб’єктах в Україні очільник МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Україна прагне знайти у партнерів сім батарей Patriot. Він додав, що країна готова позичити їх, щоб захистити свої великі міста.

Пізніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг запевнив, що країни НАТО взяли на себе зобов’язання передати Україні більше систем протиповітряної оборони.

Раніше Полемика писала про те, як Зеленський відреагував на масовану атаку РФ 26 серпня.

Exit mobile version