Site icon Полемика

Учасників російського гурту «Би-2» заарештували в Таїланді за допомогу ЗСУ

Причиною арешту стала нібито їхня підтримка Збройних сил України та критика війни, яку Росія розв’язала проти нашої країни.

Повідомляється, що за цим стоїть консульство Росії

Про це повідомляє Полемика з посиланням на росЗМІ.

Як відомо, 24 січня гурт «Би-2» виступив у клубі Illuzion Phuket у столиці Таїланду. Відразу після завершення виступу їх заарештували. РосЗМІ повідомляють, що запит на арешт надійшов від генерального консульства РФ у Таїланді.

Очільник російської дипустанови в Пхукеті заявив, що там знають про затримання групи «Би-2» правоохоронними органами Таїланду, але жодного офіційного повідомлення від влади провінції Пхукет наразі не надходило. Він також додав, що і самі учасники гурту до генконсульства не зверталися.

Офіційною версією затримання вважають те, що виконавці порушили візовий режим, тобто музиканти приїхали до Таїланду як туристи й не мали права виступати без робочої візи.

Адвокат Сергій Жорін повідомив, що учасники гурту провели ніч у поліцейській дільниці. Проте неофіційною версією затримання називають ][ підтримку українських військових.

В генконсульстві повідомили, що 26 січня районний суд провінції Пхукет визнав громадян винними у провадженні трудової діяльності без отримання необхідного дозволу і зобов’язав їх виплатити грошовий штраф — штрафу 3 000 бат (3 186 грн) з кожного учасника гурту. Таким чином артисти будуть зобов’язані залишити територію Таїланду найближчим часом.

Цілком ймовірно, що музиканти матимуть змогу виїхати з Таїланду без депортації та занесення до чорного списку, який забороняє в’їзд до Таїланду на той чи інший термін.

Нагадаємо, лідер фракції «Слуга народа» пропонує депутатам та посадовцям пройти військову підготовку.

Exit mobile version