Site icon Полемика

Командувач ОС «Північ» заінтригував заявою про передачу Україні очікуваного озброєння

Очікуються поставки F-16 з ракетами на 300-500 кілометрів.

Про це пише Полемика з посиланням на командувача Об’єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенанта Сергія Наєва.

За словами Наєва, у подальших пакетах військової допомоги Україна отримає літаки F-16 та ракети, які здатні уражати цілі на відстані 300-500 кілометрів. Він зазначає, що це дозволить Силам оборони України досягти ще більших успіхів на полі бою та витіснити ворога з нашої території.

Генерал також розповів, що із появою влітку 2022 року реактивних систем залпового вогню М142 HIMARS, а пізніше й М270 MLRS, російські окупанти понесли ще більш відчутні втрати в логістичному забезпеченні своїх передових підрозділів і були змушені переміщувати свої польові склади та пункти управління на відстань понад 100 кілометрів від переднього краю.

«Це призвело до збільшення логістичного «плеча» підвозу боєприпасів та матеріальних засобів, ускладнення управління військами, втрати наступальних спроможностей та переходу до вимушеної оборони», — висловився він.

Генерал також зазначив, що після того, як в квітні минулого року Україна отримала зенітно-ракетні комплекси PATRIOT протиракетний щит країни посилився ще більше за рахунок збільшення дальності знищення аеродинамічних цілей на відстані до 150 км.

Нагадаємо, Зеленський вперше прокоментував чутки довкола відставки Залужного.

Exit mobile version