Site icon Полемика

Як приготувати ідеальний великодній крафін з цукатами

Цього року варто спробувати приготувати щось незвичне. Наприклад, великодній крафін. Він простий в приготуванні, і з ним може впоратись навіть початківець.

Рецептом ароматного и смачного крафіну поділилась в Instagram фудблогерка з ніком zhuravlina_cooking. Вона зазначає, що простішого рецепту приготування просто не існує. Про це передає Полемика.

Інгредієнти на форму d16см та висотою 13см

Для приготування вам знадобиться:

Як готувати крафін

Всі продукти повинні бути кімнатної температури. В глибоку ємність додаємо яйця, сіль, цукор, ванільний цукор та змішуємо.

У яєчну масу додаємо розтоплене вершкове масло та дріжджі. Перемішуємо до розчинення.

В отриману суміш додаємо тепле молоко, замішуємо та поступово вводимо просіяне борошно. Спочатку можна замішувати ложкою, потім вимішувати тісто руками на робочій поверхні.

Еластичне тісто, яке не липне до рук, перекладаємо в миску змащену олією, накриваємо харчовою плівкою, рушником і залишаємо в теплому місці на 1-1,5 години.

Після того перекладаємо його на поверхню присипану борошном, розтягуємо руками, потім скалкою, щоб товщина тіста була 3-4 мм.

Тісто змащуємо вершковим маслом та додаємо цукати.

Загортаємо рулет, заліплюємо краї. Гострим ножем розрізаємо на 2 частини, але до кінця дорізати не потрібно.

Підвертаємо верх та загортаємо 2 сторони. Складаємо одна на одну.

Перекласти на пергамент, зверху поставити роз‘ємну форму, накрити харчовою плівкою і залишити на 30-40 хвилин.

Поставити у розігріту до 170-180 градусів духову шафу на 45-50 хвилин.

Раніше Полемика писала про те, як приготувати ароматні пухкі пончики на сметані.

Exit mobile version