Site icon Полемика

Як часто потрібно мити волосся, щоб не нашкодити йому

Полемика з посиланням на Woman24 розповідає, як часто можна мити волосся і як засоби гігієни впливають на нього.

Як засоби гігієни діють на волосся

Шампунь містить поверхнево-активні речовини, які вступають у взаємодію з шкірним салом — речовиною, яка покриває і захищає фолікули. Змішуючись з водою, вони очищають волосся від бруду і жиру.

Однак не варто зловживати цим засобом, адже шампунь вимиває не тільки бруд, але і важливі для організму олії, роблячи волосся більш уразливими, а іноді і млявим.

Як часто потрібно мити волосся

Людська шкіра покрита мільярдами корисних бактерій, які допомагають підтримувати рН шкіри і фактично запобігають колонізації шкіри шкідливими мікробами.

Сукупність бактерій шкіри називається мікробі омом. Занадто часте миття шкіри голови жорсткими мийними засобами може завдати шкоди цьому мікробіому, а дисбаланс в мікробіомі може спричинити проблеми зі шкірою голови. Порушення мікробіома шкіри голови може дозволити шкідливим бактеріям і грибкам взяти верх і викликати запалення або інші неприємності.

Фахівці рекомендують обережно очищати шкіру голови два-три рази на тиждень, щоб видалити надлишки шкірного сала. А для цього важливо підібрати правильний догляд. Експерти застерігають від використання шампунів з сульфатами або силіконами, тому що перші можуть занадто сушити, а другі — бути занадто важкими.

Як вибрати косметику для догляду за волоссям

При виборі шампуню надавайте перевагу м’якому, миючому засобу без сульфатів, збалансованому з  ефірними оліями. Також ретельно підійдіть до вибору кондиціонеру – користуйтесь засобами без силікону з натуральними ефірними оліями.

Варто зазначити, що волосся може швидко бруднитися через неправильний догляд. Ефект жирних пасом може виникати через нанесення кондиціонера на шкіру голови, використання брудного гребінця і звичку часто чіпати волосся.

Якщо ж ваше волосся здається ламким і млявим, можливо, ви надто часто його мили, використовуючи агресивні засоби. Фахівці рекомендують не тільки переглянути свій гігієнічний режим, але і використовувати кондиціонер і зволожуючу живильну маску після миття.

Раніше Полемика писала про те, як використати картоплю у домашньому догляді за волоссям.

Exit mobile version