Site icon Полемика

Як почистити шторки для душу, не знімаючи її: дієві поради

Однак, не варто хвилюватися – зробити це все ж можливо.

Як почистити шторки для душу, розповідає Полемика з посиланням на Politeka.

Як очистити шторку для душу, не знімаючи її

Якщо ви не маєте достатньо часу, і не хочете знімати штору, вам знадобиться оцтовий розчин, щоб очистити шторки для душу. Оцет допоможе знищити цвіль і мильний наліт, який зібрався на шторі.

Приготуйте очисний розчин

Пропорції 1:4: 1 частина оцту на 4 частини води. Отриману суміш виливаєму в пульверизаторі. Розтягніть завісу для душу до упору.

Розпилювальна завіса для душу

Розпиліть розчин на штору, приділяючи особливу увагу стороні, яка висить у ванні, і повністю просочіть штору.

Промийте та висушіть

Промийте душову шторку теплою водою зверху вниз, та залиште її на повітрі до повного висихання.

Як почистити шторки для душу в пральній машині

Більшість душових штор і вкладишів можна випрати в пральній машині. Однак перед тим, як запускати пральну машину, ознайомитись зі спеціальними інструкціями на етикетках.

Як прати душові вкладиші в машині

Під час прання підкладки варто додати кілька рушників, які візьмуть на себе частину води під час циклу прання. Запустіть цикл холодної води та дозвольте шторці висохнути на повітрі, а не кладіть її в сушарку.

Для додаткового захисту від цвілі рекомендуєтьсяа додавати ½ склянки харчової соди та ¼ склянки оцту під час циклу полоскання.

Як прати тканинні штори для душу в пральній машині

Більшість штор для душу з тканини можна прати в машині, як і іншу білизну. Прочитайте етикетку і дотримуйтесь інструкцій виробника. Рекомендується вибрати найвищий рівень води та найм’якший цикл. Варто використовувати  теплу воду та м’який пральний порошок, щоб уникнути пошкодження. Не використовуйте сушарку, а дайте шторі висохнути на повітрі.

Як почистити шторки для душу з пластику в пральній машині

Якщо вам цікаво, як почистити шторки для душу з пластику, їх також можна прати в пральній машині. Використовуйте холодну воду і, як і у випадку з пластиковою підкладкою, додайте кілька рушників, щоб запобігти зморшкам.

Раніше Полемика писала про те, як швидко охолодитися під час літньої спеки.

Exit mobile version