Site icon Полемика

Як охолодити авто у спеку, щоб заощадити пальне

У спекотні дні температура всередині припаркованого автомобіля може сягати +60 +70 градусів Цельсія, що можна порівняти з умовами сауни.

Однак не поспішайте включати кондиціонер на повну потужність, сідаючи у розігріту машину. Полемика розповість про більш ефективніший та безпечніший спосіб охолодити салон, який допоможе заощадити пальне.

Як правильно охолоджувати салон автомобіля

Почніть з того, що підійшовши до розпеченої машини, відкрийте всі двері на кілька хвилин. Ця надзвичайно проста дія випустить гаряче повітря, що накопичилося всередині салону, і значно знизить температуру. Далі сядьте в авто й увімкніть вентиляцію на максимум, спрямовувати потоки повітря необхідно вниз. Такий прийом допоможе витіснити з салону тепле повітря, що залишилося.

Рух варто починати із відкритими вікнами – зустрічний потік повітря значно посилить ефект охолодження. Коли відчуєте, що температура всередині стала дещо комфортнішою, можете починати використовувати кондиціонер.

Але пам’ятайте, що це слід робити поступово, починаючи з мінімальної потужності та повільно збільшуючи її до комфортного рівня.  І не забувайте, що оптимальна температура для комфортної подорожі має становити не нижче +23 +24 градусів.

Дотримуючись цієї простої стратегії, ви зможете ефективно та безпечно охолодити салон вашого автомобіля, забезпечивши собі комфортну подорож навіть у найспекотніший літній день. Пам’ятайте, що комплексний підхід до охолодження дозволить заощадити пальне, оскільки кондиціонер не працюватиме на максимум від початку поїздки.

Раніше Полемика писала про те, яку температуру на кондиціонері у примищенні потрібно встановлювати у спеку.

Exit mobile version