Site icon Полемика

Кого з українців можуть оголосити в розшук після 16 липня

Відповідно до заяви заступниці міністра оборони України Катерини Черногоренко, українських чоловіків, які не оновили свої військово-облікові дані, можуть оголосити у розшук після 16 липня, якщо вони не з’являться в Територіальних Центрах Кадрового Підсобного Забезпечення (ТЦК) після того, як отримають повістки.

Про це пише Полемика з посиланням на InKorr.

За словами Черногоренко, якщо чоловік, який не оновив дані, продовжить ігнорувати повістки протягом певного часу, його подадуть в розшук. Вона наголошує, що повістки, доставка яких відбулась через «Укрпошту», вважатимуться врученими, навіть якщо людина не підписала їх.

Варто зазначити, що оновлення військово-облікових даних не означає автоматичну мобілізацію.

Також наголошується, що хлопці, яким виповнилося 17 років та які ще не стали на військовий облік, ризикують отримати повістки від ТЦК та штрафи. Деякі категорії жінки також зобов’язані стати на військовий облік та оновити свої дані в ТЦК. В разі порушення правил військового обліку під час воєнного стану, військовозобов’язані можуть бути покарані штрафами.

Крім того, варто звернути увагу, що якщо у особи-ухилянта накопичиться борг на суму більше 160 тис. грн, виконавець може звернутися до суду щодо стягнення на її єдине житло, якщо вона не зможе добровільно сплатити штрафи і не має достатньо коштів на рахунках або автомобілі.

Раніше Полемика писала про те, кому з військовозобов’язаних українців за кордоном необхідно з’явитись в ТЦК.

Exit mobile version