Site icon Полемика

Майкл Дуглас в Україні: чим актора вразила столиця під час війни

Дугласи і Зеленські

Майкл Дуглас в Україні: чим актора вразила столиця під час війни

Цьогоріч зірка разом з 23-річним сином Діланом став почесним гостем Четвертого саміту перших леді та джентльменів у Києві. 

Про це пише Полемика з посиланням на ТСН.

Що Дуглас робив в Україні та які його враження від Києва

Про появу актора у столиці повідомили у середу, 11 вересня. Зокрема, резонансним став його перший вихід у центр Києва. Так, Майкл Дуглас з сином відвідав визначні пам’ятки столиці. До того ж актор на власні очі побачив зруйновану окупантами дитячу лікарню «Охматдит» і побував у Києво-Печерській Лаврі.

Окрім того, для більшого заглиблення в історію України, Майкл Дуглас завітав до Національного музею історії України у Другій світовій війні на виставку «Україна – розп’яття», присвячену російсько-українській війні. Також зірка Голлівуду піднявся на п’єдестал монумента «Батьківщина-мати» оглянувши приголомшливу панораму серця України.

Тоді ж стало відомо, що візит Дуглас до столиці України не був в якості туриста, але ще й як Посола доброї волі ООН, щоб прийняти участь у Саміті перших леді та джентльменів. До слова, цьогорічна подія присвячена безпеці дітей. Так, під час заходу Майкл поділився своїми враженнями від Києва та українців. Він зазначив, що найбільше його вразила не тільки архітектура міста та люди, але й історичний факт, що «Київ давніший за Москву».

«Я зараз вперше у Києві. Маю надзвичайну можливість бути гостем Четвертого саміту перших леді та джентльменів. Так, я джентльмен. Я був дуже зворушений побаченим, киянами і їхніми досягненнями.  Для мене було відкриттям, що Київ давніший за Москву. Про це мені розповіли у Лаврі», — поділився актор.

Важливе звернення Майкла Дугласа з Києва до іноземців 

Артист з перших днів повномасштабного вторгнення став на бік України та підтримує її у війні проти РФ. Тож, прибувши до столиці Майкл вчергове нагадав іноземцям про важливість фінансової допомоги українським бійцям і постраждалим внаслідок кривавої війни, яку розв’язала Росія.

Так, за допомогою фандрайзингової платформи United24 знаменитість закликав небайдужих допомагати Україні. Ба більше, Майкл Дуглас показав це на власному прикладі й розповів, що неодмінно зробить і власне пожертвування.

«Я мислив над тим, чим можу допомогти, як підтримати. Тому я хочу, щоб усі знали про платформу United24, яка діє під егідою президента Зеленського та охоплює найрізноманітніші проблеми, з якими стикається Україна. Тож я знаю, що свій внесок зроблю у United24 і сподіваюсь, що ви зробите те саме. Дякую», — наголосив зірка Голлівуду.

Раніше Полемика писала про те, який фільм представлятиме Україну на Оскарі-2025.

Exit mobile version