Site icon Полемика

Які українські фільми зібрали більш як мільйон доларів у прокаті

Скажене весілля

Які українські фільми зібрали більш як мільйон доларів у прокаті

Українська компанія з кіновиробництва та дистрибуції FILM.UA Group розповіла, що їхній загальний бокс-офіс складає понад 17 мільйонів доларів та понад 5 мільйонів проданих квитків за 24 повнометражні фільми, які вироблені студією. Серед них є 7 стрічок, касові збори які перевищили позначку в в 1 мільйон доларів.

Про це пише Полемика з посиланням на Кіно 24.

«Конотопська відьма» (2024) – 1 173 272 долари

Нова українська стрічка розповідає про прадавню відьму з Конотопу, яка відмовилась від своїх сил заради звичайного хлопця, у якого вона закохалася. Після того, як її коханого жорстоко вбивають росіяни, жінка повертається до чаклунства.

«Мавка. Лісова пісня» (2023) – 4 273 212 долара

Чуттєва історія розповідає про кохання Мавки та юнака на ім’я Лукаш. Мультфільм показує поєднання людського та природного світів.

«Скажене Весілля 3» (2021) – 1 042 072 долари

Третя частина серії про сім’ю Сердюків. У третій частині розповідь про наймолодшого члена сім’ї – Назара, який також хоче одружитися. Наречена юнака – донька ромського барона.

«Скажене Весілля 2» (2019) – 1 685 893 доларів

Василь Сердюк у другій частині фільму віддає заміж другу доньку. Але чоловік з недовірою ставиться до свого майбутнього  зятя. Події відбуваються через рік після фіналу першої серії.

«Захар Беркут» (2019) – 1 441 696 доларів

Основою фільму стало оповідання Івана Франка. Він розповідає про боротьбу гірських жителів під проводом Захара Беркута від монгольської орди.

«Скажене Весілля» (2018) – 1 956 186 доларів

Фільм розповідає про Василя Сердюка, який готується зустрітися з нареченим своєї доньки. Каті вдалось по-справжньому здивувати батька, який досі мислить стереотипами.

«Викрадена принцеса: Руслан і Людмила» (2018) – 1 392 703 доларів

Мандрівний артист Руслан та донька київського князя Міла — закохана пара. В якийсь момент дівчину викрадає могутній злодій Чорномор. Руслан приймає рішення боротись за своє кохання та вирушає на порятунок коханої.

Представники FILM.UA Group зазначили, що на тлі повномасштабного вторгнення українська кіноіндустрія призупинила свою діяльність. Але зараз тренд на українське кіно не лише почав повертатись, але й міцнішає з кожним днем.

Раніше Полемика писала про те, що на екрани повертається «Холостяк».

Exit mobile version