Site icon Полемика

СБУ затримала агентку ФСБ, яка готувала обстріли оборонних заводів

Стало відомо, що жінка готувала нові обстріли та вербувала агентів для ворога.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на пресцентр Служби безпеки України.

Зрадницею виявилася колишня медсестра, затята прихильниця рашизму. Жінка підтримувати зв’язок зі своїми родичами в Росії і підтримувала російську агресію проти України.

Саме через родичів ФСБ вдалось завербувати жительку Сумщини. Її куратором був кадровий співробітник одного з регіональних управлінь ФСБ. Спілкування відбувалось через анонімний чат у месенджері.

Шпигунка отримала завдання по збору інформації про місцевість та розташування оборонно-промислових підприємств. Агентка об’їжджала місцевість, а також «втемну» випитувала необхідну їй інформацію у своїх знайомих під час побутових розмов. Крім того, вона намагалася контактувати з колишніми та діючими працівниками оборонних заводів.

Зрадниця за гроші ФСБ також планувала вербувати «однодумців» для збору інформації для загарбників.

СБУ вдалось викрити зрадницю та задокументувати злочинні дії фігурантки. Її затримали на гарячому, коли та здійснювала відеозйомку одного з об’єктів.

Жінці повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі зловмисницю взяли під варту. Їй загрожує довічне ув’язнення.

Раніше Полемика писала про те, що в РФ уражено «надсучасний» літак Су-57 в Ахтубінську.

Exit mobile version