Site icon Полемика

Руйнування підприємства, жилих будинків та лікарні «Охматдит»: що відомо про наслідки масованого удару по Україні

Ціллю росіян стала цивільна інфраструктура.

Полемика розповідає про наслідки атаки, кількість загиблих і постраждалих на цю мить.

Чим Росія атакувала Україну

В Повітряних сил ЗСУ зазначали, що під час сьогоднішньої атаки ворог застосовуавв різний спектр озброєння. Повідомляється, що були пуски крилатих ракет з бомбардувальників Ту-95, балістичних ракет, а також застосовувались ракети «Кинджал» та «Калібрів». В мережі також писали про виліт групи літаків Ту-22М3 та загрозу пусків ракет типу Х-22.

В яких містах пролунали вибухи

Спочатку вибухи пролунали у Кривому Розі, де попереджали про загрозу балістики. Також згодом вибухи чули й в Кропивницькому районі Кіровоградської області.

Пізніше серія вибухів пролунала у Києві, Дніпрі, Покровську.

Київ

Пізніше в КМВА повідомили, що внаслідок ракетного удару по Києву зафіксовано падіння уламків в Солом’янському, Дніпровському та Голосіївському районах, де спалахнули пожежі.

Інформація по районах:

Також стало відомо про влучання в одне з приміщень дитячого медичного закладу – дитячу лікарню «Охматдит». Як розповів міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, удар припав на корпус, де діти отримували гемодіаліз. Пошкоджень зазнали реанімаційні, операційні, онкологічне відділення.

Пізніше стало відомо про руйнування житлового будинку на Сирці, де повністю знищений один підʼїзд. Ще декілька будинку були сильно пошкоджені. Рятувальники намагаються дістати людей з-під завалів. Інших мешканців евакуювали.

Крім того, у столиці через атаку зруйновані або пошкоджені 3 трансформаторних підстанції у Голосіївському та Шевченківському районах.

Кривий Ріг

За словами голови Ради оборони Кривого Рогу Олександра Вілкула, росіяни завдали удару по адміністративній будівлі промислового підприємства.

Пізніше в соцмережах стала поширюватись інфомарція про те, що російська ракета влучила в адміністративну будівлю Північного ГЗК групи «Метінвест».

Дніпро

Мер Дніпра повідомив, що російські терористи поцілили у житловий будинок та СТО.

Покровськ

У Покровську росіяли влучили по території приватного підприємства.

Жертви та постраждалі

Загалом, внаслідок масованої ворожої атаки 8 липня в Україні:

Рятувальники продовжують розбирати завали, кількість загиблих і постраждалих може зростати.

Раніше Полемика писала про те, коли в Україні поліпшиться ситуація в енергосистемі.

Exit mobile version