Site icon Полемика

Нардепа-втікача Артема Дмитрука затримали у Лондоні: що буде з ним далі

Артем Дмитрук

Нардепа-втікача Артема Дмитрука затримали у Лондоні: що буде з ним далі

Україна вимагає екстрадиції втікача. Сам Дмитрук заявляє, що став «жертвою політичних утисків». Все нібито через те, що він підтримував православну церкву.

Про це повідомляє Полемика з посилання на Politexpert.

У своєму Telegram-каналі Дмитрук написав, що українська влада вимагає його екстрадиції в Україну.

«Після цього у межах цього процесу пройшло судове засідання. Скажу одне — я залишаюсь з вами на зв’язку», — написав нардеп.

Перед цим Дмитрук дав коментар британському виданню The Independent, в якому пояснив причину втечі з України. За його словами, він був змушений виїхати за кордон через його позицію щодо закону про заборону Російської православної церкви (РПЦ). Також він додав, що оскаржуватиме у суді свою екстрадицію.

Зазначається, що Дмитрук, який є дияконом Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП), має намір стверджувати у Вестмінстерському магістратському суді, що він є «жертвою політичних утисків» з боку уряду України через його підтримку церкви.

«Зараз відбувається політичне переслідування мене і моєї сім’ї, проти мене самого за мої політичні погляди та підтримку УПЦ МП», – сказав він.

Крім цього Дмитрук також зазначив, що уряд Великої Британії забезпечив йому безпеку після того, як він приїхав до країни.

Що передувало

25 серпня стало відомо, що нардеп Дмитрук втік до Молдови. Напередодні Дмитрук у своєму Телеграм-каналі повідомляв, що йому нібито готують підозру. Проросійський депутат назвав це «спробою позбавити його вести політичну діяльність».

Раніше Полемика писала про те, що Усика затримали в аеропорту Кракова.

Exit mobile version