Site icon Полемика

Нідерланди – Англія: хто виборов місце у фіналі Євро-2024

З рахунком 1:2 місце у фіналі вибороли англійці, забивши другий вирішальний гол на 91-ій хвилині.

Про це пише Полемика з посиланням на Суспільне.Спорт.

Як пройшов матч Нідерланди – Англія

Вже з перших хвилин матчу Англія почала пресинг команди з Нідерландів. Неочікувано, але рахунок першими відкрили «помаранчеві»: півзахисник Хаві Сімонс точним ударом відправив м’яч у ліву дев’ятку.

Відповідь Англії на гол Нідерландів не забарилась і вже на 13-й хвилині Гарі Кейн пробив з дальньої відстані, але голкіпер Барт Вербругген не дозволив зрівняти рахунок. За кілька хвилин момент створив Букайо Сака, атакуючи зону відповідальності Вербруггена, пробивши по воротах з меж штрафного майданчика. Голкіпер заблокував удар, Кейн спробував зіграти на добиванні, але м’яч, розсікаючи повітря, пролетів над поперечиною до трибун.

На 14-й хвилині Гаррі Кейн через боротьбу із захисником Дензелом Дюмфрісом впав у штрафному майданчику нідерландців. Арбітр переглянув VAR і призначив пенальті у ворота Нідерландів. Під час удару Кейн спрямував м’яч у лівий нижній кут воріт, не залишивши жодного шансу Вербруггену.  Рахунок зрівняли – 1:1.

Більше в першому таймі команди не забивали, однак по моментам перемагала Англія: зробила вісім ударів, з яких три у площину воріт.

В другому таймі на 65-й хвилині гострим моментом відзначився нідерландський захисник Вірджил Ван Дейк, який після подачі зі штрафного отримав м’яч та пробив у правий кут воріт, однак воротар англійців Пікфорд виконав бездоганний сейв.

На 80-й хвилині правий вінгер англійців Букайо Сака вразив ворота суперників, однак був у офсайді, то ж суддя скасував взяття воріт.

На 90+1 хвилині матчу англійський півзахисник Коул Палмер віддав передачу на форварда Оллі Воткінса, який з меж штрафного майданчика відправив м’яч у лівий нижній кут воріт.

Англія вдруге поспіль здобула місце у  фіналі, ставши четвертою збірною в історії, якій вдалось досягти такого результату.

Корокий огляд матчу можна переглянути за посиланням.

Раніше Полемика писала про те, який рекорд встановив португальський футболіст Пепе на Євро-2024.

Exit mobile version