Site icon Полемика

Скандальне відкриття Олімпійських ігор в Парижі: як організатори відреагували на критику

Про це повідомляє Полемика з посиланням на французьку газету Le Monde.

Так, організатори заявили, що вони «щиро шкодують» через будь-які образи, спричинені їхньою церемонією відкриття. Водночас вони додали, що не мали намірів «висловити неповагу до будь-якої релігійної групи». Варто зазначити, що деякі католицькі групи та французькі єпископи різко засудили те, що вони побачили як «сцени презирства та глузування з християнства» під час церемонії в п’ятницю.

Скандал спалахнув через сцену за участю танцюристів, драг-квінів (чоловіків у жіночому одязі) і ді-джея в позах, які нагадували зображення «Таємної вечері».

Однак постановник шоу театральний режисер Томас Жоллі стверджує, що не черпав натхнення з «Таємної вечері» у своїй майже чотиригодинній постановці, попри очевидні алюзії на знамениту картину.

За словами Жоллі, ідея полягала у створенні великої язичницької вечірки, пов’язаної з богами Олімпу.

Скандальна церемонія відкриття Олімпіади в Парижі

На церемонії відкриття Олімпійських ігор у Парижі 26 липня організатори показали глядачам кілька замальовок, які обігравали французьку культуру та історію. Зокрема був перформанс за участю численних закривавлених та обезголовлених Марій Антуанетт – це французька королева, яку стратили під час Французької революції.

Однак найбільше багатьох глядачів обурив виступ дрег-артистів – тих, що переодягаються в одяг представників протилежної статі. Під час виступу дрег-артисти зробили очевидне відсилання до «Таємної вечері» — учасники шоу сіли за стіл у тих самих позах, що й дванадцять учнів Ісуса Христа на фресці Леонардо да Вінчі. Посеред столу розмістився голий і пофарбований в синій колір артист, який зображував грецького бога вина Діоніса.

Раніше Полемика писала про те, де дивитися літні Олімпійські ігри-2024.

Exit mobile version