Site icon Полемика

Топ-4 напрямки Європи, де можна уникнути натовпів туристів цього літа

У підсумку їхні найвідоміші міста і курорти опиняються переповненими туристами, що завдає незручностей як відпочиваючим, які змушені пробиватися крізь натовпи і годинами стояти в чергах, так і місцевим жителям, у яких «вкрали» тишу та спокій.

Втім, це не означає, що варто відмовитись від відпочинку в таких країнах. Якщо ретельно пошукати, то навіть у Хорватії, Греції, Іспанії та Італії можна знайти менш заповнені туристами місця відпочинку, які не поступатимуться в якості більш розкрученим курортам.

Полемика з посиланням на Travel Off Path розповідає про чотири напрямки у цих країнах, де можна уникнути натовпів улітку 2024 року.

Корчула, Хорватія

Хорватія зараз є одним із найпопулярніших місць у Європі. Найчастіше для відпочинку влітку подорожуючі обирають такі прекрасні місця, як історичне місто Дубровник, прибережне місто Спліт і чудовий острів Хвар.

Якщо ви шукаєте менш людне місце в Хорватії, варто звернути увагу на острів Корчула. На відміну популярного курорту Хвар, який відомий своїм гламурним нічним життям і вечірками і який влітку стає надзвичайно людним і дорогим, на острові Корчула панує зовсім інша атмосфера. Там набагато тихіше, а краєвиди такі ж гарні. Добиратися до Корчули – приблизно 2,5 години на поромі від Спліта.

Аморгос, Греція

Острови Аморгос – ідеальна альтернатива більш популярним грецьким островам Санторіні та Міконос, які влітку переповнені туристами.

На Аморгосі можна знайти ті самі мальовничі прибережні пейзажі та типові грецькі селища з білими будиночками, але величезні натовпи мандрівників не завадять їх розглянути. Острів також має кілька чудових пляжів із кришталево чистою водою, яка ідеально підходить для плавання.

Дістатися до Аморгоса можна на поромі. Наприклад, з Афін доведеться плисти близько 5,5 годин, або ж можна добиратися з іншого острова, наприклад, Санторіні, Міконос, Наксос або Паро.

Сан-Себастьян, Іспанія

У 2023 році Іспанія побила свій рекорд за найбільшою кількістю відвідувачів за весь час спостережень. І, судячи з усього, така ж ситуація очікується і влітку 2024 року. Серед найпопулярніших і найбільш переповнених напрямків Іспанії – такі прибережні міста, як Барселона, Валенсія і Малага.

Чудовим альтернативним напрямком в Іспанії, де насолодитися тихим на спокійним відпочинком цього літа, є місто Сан-Себастьян. Це місто на північному узбережжі Іспанії розташоване в Країні Басків – іспанському регіоні з унікальною культурою і власною мовою. Місто славиться надзвичайно красою, там є чудові пляжі, що робить його ідеальним місцем для відпочинку.

Іскія, Італія

Острів Іскія – чудова альтернатива переповненим туристами Риму, Венеції, узбережжю Амальфі та острову Капрі. Цей прекрасний острів розташований лише за годину їзди на поромі від Неаполя.

Іскія також популярна влітку, але це досить великий острів, тому натовпи там легко розосереджуються. Острів пропонує безліч варіантів для дозвілля – відпочинок на чудових пляжах, вивчення стародавніх замків, поїдання смачної італійської кухні на березі моря та багато іншого.

Раніше Полемика писала про те, як подорожувати поїздами у Європі дешевше.

Exit mobile version