Site icon Полемика

Недооцінені місця в Європі, які обов’язково потрібно відвідати влітку 2024

Поки одні напрямки переживають наплив туристів, інші, часом абсолютно незаслужено, залишаються поза увагою подорожуючих.

Бувала мандрівниця Естер Маршалл розповіла про недооцінені туристами місця, які безперечно варті того, щоб їх відвідати. Про це пише Полемика з посиланням на Express.co.uk .

«Чи шукаєте ви більш тихий відпочинок у місті, чи бюджетний пляжний відпочинок, тут є безліч менш відвідуваних місць, які варто дослідити. Хоча я б не назвала жодне з цих місць «прихованими перлинами», вони напевно будуть менш багатолюдними, ніж такі популярні місця, як Барселона і Париж», – пише мандрівниця.

Гамбург, Німеччина

Друге за величиною німецьке місто зазвичай не обирають як місце для відпочинку, але йому точно є що запропонувати.

Туристам рекомендують відвідати атмосферний складський район Шпайхерштадт і побачити краєвиди з церкви Святого Михайла. Якщо погода не дозволяє гуляти містом, можна відвідати музей «Мініатюрна країна чудес».

Також варто звернути увагу на місцеву кухню – можна зайти на місцевий рибний ринок або насолодитись традиційним каррі-вюрстом і рагу з морепродуктів.

Туристам також варто знати, що навесні в Гамбурзі проводять «Ніч музеїв», коли в період з 18:00 до 2:00 можна відвідати велику кількість музеїв. Звичайно ж, ця розвага не безкоштовна, але точно варто витратити на це кошти.

Монпельє, Франція

У це красиве місто на півдні Франції не їде так багато туристів, як у фешенебельні Ніццу або Канни. Проте його старе місто справді може приємно здивувати, а на кожному вузькому провулку або площі Монпельє є кафе. Дістатися до пляжу можна прямо з центру міста, а від палючого сонця можна сховатися у міському ботанічному саду.

Варто зазначити, що Монпельє набагато дешевше, ніж інші напрямки на півдні Франції, оскільки це велике студентське місто. Якщо уважно стежити, можна знайти безліч вигідних пропозицій на напої та їжу.

Албанія

Цей напрямок вже не вважається «прихованою перлиною», але ще є можливість встигнути відвідати Албанію до того, як її заполонять натовпи туристів. Рекомендується піти на пляжі Ксаміля. Як зазначає Естер, вони набагато чистіші, ніж на сусідньому Корфу.

Хоча південні пляжні курорти Албанії дорожчі, ніж її столиця Тирана, у ресторанах, як і раніше, набагато більше вигідних пропозицій, ніж в аналогічних місцях у Греції або Іспанії.

Любителі історії також можуть насолодитися неймовірними римськими руїнами, виставленими в національному парку Бутрінт.

Раніше Полемика писала про сім європейських напрямків, які не чекають на туристів у 2024 році.

Exit mobile version