Site icon Полемика

Чому туристам радять уникати поїздок до Іспанії та Італії

Це пов’яазно з тим, що в цих країнах виявили перші цьогоріч випадки зараження лихоманкою Західного Нілу, яка в деяких випадках може призвести до летальних наслідків.

Про це пише Полемика з посиланням на Manchester Evening News.

Зокрема, цей вірус, який переносять комарі, підхопила одна людина в Севільї (Іспанія) і ще одна в Модені (Італія).

Як відомо, Європейський центр із профілактики та контролю захворювань (ECDC) випустив попередження, в якому йдеться про те, що випадки зараження були локальними, а не привезеними в Європу з тропіків.

Як проявляється хвороба

Повідомляється, що в кожної п’ятої інфікованої людини підвищується температура. Також серед поширених симптомів – біль, висипання і блювота. У важких випадках спостерігаються судоми, м’язова слабкість і параліч.

За даними ECDC, у 2023 році було зафіксовано 713 місцевих випадків зараження вірусом Західного Нілу в Європі, зокрема 67 з летальними наслідками. Вірус виявили в дев’яти країнах, при цьому він поширився на 22 нові регіони, де його раніше не було.

Також туристів також попередили про стрімке зростання кількості випадків лихоманки денге в усій Європі. Це пов’язано з поширенням азіатських тигрових комарів, що розносять це небезпечне захворювання. Зокрема, найнебезпечніша ситуація спостерігається на таких популярних туристичних напрямках, як Австрія, Болгарія, Угорщина, Німеччина, Греція, Іспанія, Італія, Мальта, Португалія, Румунія, Словенія, Франція, Хорватія та Іспанія.

Раніше Полемика писала про те, чому в Барселоні заборонять здавати житло туристам.

Exit mobile version