Site icon Полемика

Ці продукти мають бути щодня вдома, якщо хочете позбутись зайвих кг

Також важливо це робити на постійній основі. Бо якщо вдома знаходяться шкідливі продукти, існує великий ризик того, що людина не стримається і почне їх їсти.

Про те, які продукти завжди мають бути вдома, розповідає Полемика із посиланням на публікацію тренера Юрія Попка в Facebook.

Що важливо при формуванні раціону

За словами тренера, варто забути слово «продукт» і зрозуміти, що це всього-на-всього набір нутрієнтів. 

Вів зазначає, що для схуднення важливо визначити кількість необхідних калорій для базового обміну — це коли людина лежить і нічого не робить, а організм працює споживаючи калорії.

Не менш важливим є врахування свого режиму дня, кількості часу для занять спортом, кількості пройдених кроків та фізичної праці.

Володіючи такими даними, сміливо можна приступати до визначення калорійності меню, яке дозволить утримувати вагу.

«Хочете схуднути? Зробіть цей продуктовий кошик на 300-500 ккал меншим і буде у вас дефіцит, хочете набрати — навпаки додайте калорій і будете набирати вагу», — радить тренер.

Він зазначив, що калорії відповідають за схуднення, а співвідношення білків, жирів і вуглеводів та різноманіття продуктів в раціоні відповідають за ситість та здоровʼя.

Вживання яких продуктів варто обмежити

Тренер назвав продукти, яких слід уникати в раціоні, так як вони можуть стати причиною переїдань і зривів.

У цей список входять:

Які продукти мають бути вдома щодня

За словами тренера, це мають бути продукти, які піддались мінімальній термічній обробці. Саме ці продукти насичують організм необхідними вітамінами, мінералами, клітковиною та білком.

Основою раціону мають бути білкові продукти:

Не зайвими у раціоні будуть субпродукти: печінка, сердечка, шлуночки, язик.

З вуглеводів слід ввести у раціон такі продукти, як гречку, вівсянку, рис нешліфований, бобові і сочевицю.

Також варто не забувати про овочі, фрукти на ягоди.

Раніше Полемика писала про те, чи можна додавати молоко до кави.

Exit mobile version