Site icon Полемика

Які спеції варто додати до кави, щоб покращити роботу мозку

Хтось для цього вдається до розвивальних ігор, інші ж – до дієтичного харчування.

Втім, фахівці вважають, що набір спецій може стати ключем до когнітивної життєздатності, особливо в поєднанні з ранковою кавою.

Про це пише Полемика з посиланням на Ukr.Media.

Експерти, які спеціалізуються на здоров’ї мозку, пропонують додавати корицю, куркуму, імбир, мускатний горіх і чорний перець у ваш щоденний напій.

Корисні властивості спецій

Кориця

Ця спеція багата на антиоксиданти, вона стабілізує рівень цукру в крові, що дуже важливо для когнітивних функцій і профілактики захворювань.

Куркума

Її активна сполука, куркумін, бореться із запаленнями, окиснювальними ушкодженнями та сприяє росту нейронів.

Імбир

Протизапальні властивості цієї спеції сприяють когнітивній функції та балансу нейротрансмітерів.

Мускатний горіх

Він забезпечує нейропротекцію, покращує пам’ять і підвищує настрій.

Чорний перець

Ця проста спеція посилює засвоєння куркуміну, підтримуючи здоров’я мозку і травлення.

Варто зазначити, що додавання цих спецій до кави не тільки підвищує когнітивні функції та довгострокове здоров’я мозку, але й подарує вам новий смак. Тож наступного разу, коли ви будете робити собі чашечку каву, використовуйте в приготуванні спеції і отримаєте заряд бадьорості для мозку.

Раніше Полемика писала про те, чи справді безпечна кава без кофеїну.

Exit mobile version