Site icon Полемика

Які продукти здатні покращити зір

Однак фахівці стверджують, що своєму зору можна допомогти ще до того, як він почне псуватись. Йдеться про певні продукти, які можуть поліпшити здоров’я очей. Які продукти здатні покращити зір, пише Полемика з посиланням на Medical Answers.

Риба

Лосось, тунець, сардини і скумбрія багаті жирними кислотами омега-3, які здатні захистити від сухості очей, дегенерації жовтої плями і навіть катаракти. Якщо морепродукти не входять в щоденний раціон, як альтернативне джерело омега-3 можна приймати різні добавки.

Листова зелень

Шпинат, капуста та інша листова зелень містять безліч лютеїну та зеаксантину – важливих рослинних пігментів, які здатні допомогти в зупинці розвитку макулярної дегенерації та катаракти. Броколі, горох і авокадо також слугують відмінним джерелом цього потужного антиоксидантного дуету.

Яйця

Вітаміни та поживні речовини, які містяться в яйцях, включаючи лютеїн і вітамін А, можуть захистити від курячої сліпоти і сухості очей.

Цільнозернові продукти

Дієта, в яку входять продукти з низьким глікемічним індексом, може посприяти зниженню ризику вікової дегенерації макули. Фахівці радять вживати кіноа, коричневий рис, цільнозерновий хліб і макаронні вироби. Вітамін Е, цинк і ніацин, що містяться в цільнозернових продуктах, до того ж позитивно впливають на загальне здоров’я очей.

Цитрусові і ягоди

Апельсини, грейпфрути, лимони і ягоди багаті вітаміном С, який може знизити ризик катаракти і дегенерації жовтої плями.

Горіхи

Фісташки, волоські горіхи, мигдаль багаті жирними кислотами омега-3 і вітаміном Е, які покращують здоров’я очей.

Бобові

Боби і сочевиця слугують відмінним джерелом біофлавоноїдів і цинку. Вони допоможуть захистити сітківку, знизити ризик розвитку дегенерації жовтої плями і катаракти.

Яловичина

У помірних кількостях пісна яловичина може позитивно вплинути на здоров’я очей. Цей продукт містить цинк, який допомагає організму засвоювати вітаміни і знижує ризик вікової дегенерації жовтої плями.

Раніше Полемика писала про те, чому лікарі радять спати на лівому боці.

Exit mobile version