Site icon Полемика

Чому вправи для обличчя не допомагають продовжити молодість шкіри

Фахівці розповіли про небезпеку подібних практик. Про це повідомляє Полемика з посиланням на Glamour.

Чим відрізняються фейсбілдінг, фейсфітнес та масаж обличчя

Всі ці техніки мають відмінності. Так, фейсбілдинг — це маніпуляції, що підсилюють тонус лицьових м’язів, фейсфітнес (гімнастика) — їхнє зміцнення, масаж обличчя (або самомасаж) — техніка розслаблення м’язів обличчя та шиї.

Задача перших двох — підкачати м’язи обличчя, оскільки з віком їх тонус знижується. А ось ті, хто практикує самомасаж, переконані, що м’язи, навпаки, знаходяться у гіпертонусі, і їх треба розслаблювати.

Чому вправи для обличчя наближують старість

Експерти стверджують, що наукове підтвердження має лише масаж обличчя, а фейсфітнес та фейсбілдинг можуть лише принести шкоду. Причому це не залежить від віку, оскільки спазми м’язів відбуваються і у здорових молодих людей.

Через гіпертонус з’являються і зміна зовнішності, і в’ялість м’язів та шкіри. Скорочення м’язів погіршується, відбувається руйнування волокон, через що і з’являється в’ялість. Тому «розгойдування» м’язів обличчя може лише нашкодити — вони не потребують додаткового тонусу.

Фахівці стверджують, що розтяжки шкіри та вправи на підвищення тонусу можуть прискорити процеси старіння. Для збереження молодості, ні шкіру, ні м’язи не потрібно тягнути їх необхідно навчитися розслабляти.

Саме це і являється ціллю самомасажу обличчя. Спеціалісти рекомендують шукати та застосовувати вправи, які розслаблять та знизять спазми, оскільки навіть найпростіші прийоми мають більше користі та наукового обґрунтування, ніж будь-який фейсфітнес.

Раніше Полемика писала про те, чому кава може не бадьорити зранку.

Exit mobile version