Site icon Полемика

Чому куріння кальяну небезпечніше за сигарети

Що це за згубна звичка та яку шкоду вона може нанести організму, розповідає Полемика з посиланням на допис кардіолога Богдана Авраменко в Instagram.

За словами медиків, курець кальяну вдихає в 30-40 разів більше диму, ніж курець звичайної сигарети. Смако-ароматичні домішки суміші, які використовуються у кальяні, забезпечують полегшене вдихання більшої кількості диму.

Одна година куріння кальяну шкодить організму людини рівносильна 100 викурених сигарет.

Кальян — це тютюновий виріб, в якому міститься нікотин. Однак тривале вживання кальяну вважають прямо пов’язаним з нікотиновою залежністю, що може стати причиною вживання тютюнових виробів одночасно.

Українцям нагадують, що безпечного куріння не існує. Зазначається, що куріння кальяну в приміщенні  вважається найпоширенішим порушення антитютюнового закону. До того ж таке куріння шкодить не тільки тим, хто курить, а й всім, хто перебуває поряд.

Як зазначає терапевт та кардіолог Богдан Авраменко, куріння кальяну набуло популярності серед молоді. І це становить загрозу та небезпеку з кардіологічної точки зору в майбутньому.

Він пояснює, що дим кальяну в кілька разів перевищує кількість продуктів горіння та монооксиду вуглецю ніж у звичайній сигареті. Як результат, високий ризик розвитку раку легень, ротоглотки та стравоходу, та негативний вплив на серце та легені.

При курінні кальяну у повітря виділяються різноманітні хімічні речовини, зокрема, поліциклічні вуглеводні, що є канцерогенами, чадний газ, тверді часточки, що можуть становити серйозні загрози для людей навколо.

Раніше Полемика писала про те, чому тіло набрякає під час авіаперельотів та як з цим боротися.

Exit mobile version