Site icon Полемика

Чому не можна обробляти рани перекисом водню

Більшість починає шукати її в аптечці, будучи переконаним, що це безпечне рішення, але на ділі краще використовувати аналоги.

Про це пише Полемика з посиланням на Новини Ю.

Прийнято вважати, що чим більше перекису нанесено на уражене місце, тим ефект вийде вище. У більшості схоже уявлення сформувалося ще з дитинства, коли мами і бабусі радили терміново обробити рану зазначеним засобом.

Навіть в TikTok ряд користувачі публікують відео, де наносять перекис на порізи, а потім захоплюються шиплячою реакцією.

Лікарі не заперечують, що перекис водню має антисептичні властивості. Однак застосовуючи його ви наносите більше шкоди, ніж користі, якщо мова йде про обробку ран.

Шкіра являється найбільшим органом в людському тілі, та забезпечує захист всього організму від проникнення шкідливих бактерій. Останні живуть в тому числі на шкірі, їх чисельність може перевищувати позначку в 1,5 трлн.

Отримавши поріз або рану, організмом  запускається ряд оперативних реакцій, для мінімалізації шкоди і прискорення процесу загоєння. Задіявши перекис водню, існує ризик спровокувати корозійне пошкодження тканин. Це уповільнює регенерацію та затягуванню порізу. Причому, чим рясніше засіб використовується, тим вище ризик розвитку запального процесу та появи пухирів.

Раніше Полемика писала про те, чому жарознижуючі не діють при лихоманці у дітей.

Exit mobile version