Site icon Полемика

Як швидко знизити холестерин: поради від кардіолога

Холестерин

Як швидко знизити холестерин: поради від кардіолога

За словами кардіолога Леслі Чо, відомо про кілька простих та доведених способів знизити холестерин.

Про це пише Полемика з посиланням на сайт UApress.

Як знизити холестерин

Рослинна дієта

Це дієта, яка фокусується на вживанні більшої кількості рослин. Вона дозволяє споживати м’ясо і рибу, але головною її метою споживання більшої кількості різноманітної рослинної їжі.

Завдяки великій кількості фруктів, овочів, цільнозернових і бобових, рослинна дієта може мати вражаючі переваги для здоров’я, зокрема вона добре впорається з завданням по зниженню рівня холестерину у крові.

Менше алкоголю

Регулярне вживання алкоголю може призвести до підвищення рівню тригліцеридів в організмі, одночасно збільшуючи рівень ЛПНГ (поганого холестерину) і знижуючи рівень ЛПВЩ (хорошого холестерину). Кардіолог зазначає, що високий рівень тригліцеридів збільшує ризик розвитку діабету, панкреатиту та інсульту.

Здорова вага

Надмірна вага (ІМТ понад 25) або ожиріння (ІМТ понад 30) спричиняє збільшення кількості ЛПНЩ у крові. Лікарі пояснили, що надлишок жиру в організмі впливає на те, як він справляється з холестерином. Зокрема, здатність організму виводити ЛПНГ знижується. За словами Чо, втративши від трьох до п’яти кілограмів зайвої ваги ви можете знизити рівень холестерину на 5-10%.

Регулярний спорт

Фізичні вправи мають позитивний вплив на рівень ЛПВЩ та тригліцеридів. Лікарі рекомендують приділяти активності щонайменше 30 хвилин на день, при цьому не обов’язково це мають бути вправи високої інтенсивності. Як пояснив Чо, достатньо лише трохи збільшити свою повсякденну активність, наприклад, піднятися сходами замість ліфта або прогулятися далі, ніж зазвичай. 

«Ці дрібниці мають дуже велике значення», – додав кардіолог.

Відмова від куріння

Нікотин та речовини, які містяться в цигарках, збільшують рівень «поганого» холестерину та тригліцеридів у крові. Крім того, токсини у його складі пошкоджують стінки кровоносних судин, що у майбутньому може викликати атеросклероз та в декілька разів підвищує ризик серцевих захворювань. «Куріння дійсно є однією з найгірших звичок, причому не тільки для вашого серця, але і для мозку з легенями. Ці фактори ризику є адитивними. Якщо ви курите і у вас високий рівень холестерину, ви збільшуєте свій ризик ще вдвічі», – додав Чо.

Раніше Полемика писала про те, від яких продуктів краще відмовитись, щоб не нашкодити серцю.

Exit mobile version