В четвер, 22 квітня, в ефірі програми "Акцент" на телеканалі "НТН" заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко розповів про нові правила одержання субсидій.

"Є процедура врахування доходів осіб, які звертаються за оформленням субсидій. Тобто при призначенні житлової субсидії людина подає заяву, декарацію, де надає персональні данні про себе, майно або доходи, які вона отримує. І от інформацію про доходи ми отримаємо по суті з декількох джерел. По-перше, це пенсійний фонд, по-друге, це органи фіскальної служби", — заявив він.

Музиченко також відповів, що буде враховуватись до сукупного доходу домогосподарств при отриманні субсидій.

"На жаль, на сьогоднішній день інформації про розміри доходів від розміщення депозитів у органах фіскальної служби немає. Тому ця інформація підлягає декларуванню заявником при зверненні за оформленням житлових субсидій. Дійсно, ту інформацію, яку ми отримуємо, тобто розмір від доходів від розміщення депозитів, буде враховувано до сукупного доходу домогосподарства", — сказав заступник міністра соціальної політики України.

Крім того, він зазначив: "Якщо людина більше 60 днів підряд перебувала закордоном, то вона чимось займалась. Питання йде власне про обмеження отримання субсидій тими громадянами, які більше 60 днів перебували закордоном. Зокрема, це працездатні громадяни, які декларують відсутніть доходів".

По теме:  Зеленский подписал закон об уменьшении давления на бизнес

По материалам: Подробности