Понад 37 тисяч українців вже пройшли "фільтрацію". Зараз цю процедуру також проходять люди, які були примусово депортовані в рф. Про це повідомляє уповноважена Верїовної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

Для "особливо небезпечних" в ідеологічному розумінні та "неблагонадійних" українців "фільтрація" стає постійною — люди змушені її проходити кожні три дні.

Громадян України допитують, ретельно оглядають, при цьому утримують в нелюдських умовах, принижують і катують. Це не просто дискримінація українців за ознакою національності, це один із елементів тотального геноциду нашої нації.

Ідеї "меншовартості" українського народу, другосортності, штучності української державності — складові україноненависницької ідеології, яку роками зрощувала російська пропаганда і якою сьогодні політичне і військове керівництво рф виправдовує знищення українців.

Будь-який примус фізичного чи морального порядку до цивільного населення, зокрема з метою отримання від них або від третіх осіб якихось відомостей, є грубим порушенням міжнародного гуманітарного права та звичаїв ведення війни.

По материалам: Подробности