» src=»/wp-content/uploads/2022/05/92c0c7712853ff39a086a3ada16cbbfb.jpg» alt=»ЗСУ знищили склади боєприпасів ворога біля Ізюма та на Херсонщині» width=»100%» />

Збройні сили України знищили склади боєприпасів ворога біля Ізюма на Харківщині та на Херсонщині. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні. 

В результаті вогневого ураження Силами оборони ворожих складів, що розміщувались в місті Ізюм, знищено значний запас боєприпасів.

Сили оборони України здійснили вогневе ураження польового складу боєприпасів противника в районі населеного пункту Давидів Брід (Херсонська область — ред.).

Противник продовжує ведення наступальних дій у Східній операційній зоні. Основні зусилля ворог зосередив на Донецькому напрямку.

На Слобожанському напрямку намагається стримувати наступ Сил оборони на північ від міста Харків та запобігти їх виходу на Державний кордон України. Веде підготовку до наступальних дій силами підрозділів, зосереджених в районі міста Ізюм.

Читайте також

У росії виникли проблеми з поповненням високоточних боєприпасів — Пентагон

  • Зусилля авіації противника зосереджуються на ураженні об’єктів у Східній операційній зоні та промислових об’єктах у глибині території України.
  • На Слобожанському напрямку ворог посилює угруповання військ підрозділами спеціального призначення та протиповітряної оборони. 
  • На Харківському напрямку основні зусилля противника зосереджуються на утриманні займаних позицій та недопущенні просування наших військ. Ворог намагався вести бойові дії в напрямку Тернова, успіху не мав.
  • На Слов’янському напрямку противник, силами підрозділів зі складу 20 загальновійськової армії, здійснює доукомплектування та поповнення втрат, намагається відновити наступ. 
  • На Донецькому напрямку противник здійснював вогневе ураження підрозділів наших військ із мінометів, ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню та авіації.
  • На Лиманському напрямку ворог вів наступальні дії в районі населеного пункту Шандриголове. У напрямку Лимана, за результатами бойових дій, успіху не має, намагається посилити угрупування своїх військ. 
  • На Сєвєродонецькому напрямку окупанти вели бої в районі Борівського, зазнали втрат. 
  • На Авдіївському напрямку ворог діяв в напрямку Сухої Балки. Здійснив обстріли окремих позицій Сил оборони касетними боєприпасами.
  • На Бахмутському напрямку противник веде бойові дії в районах Тошківки та Пилипчатиного. В районі Гірського російські окупанти зазнали втрат та відійшли.
  • На Курахівському напрямку ворог наступав в районі Марʼїнки та Новомихайлівки, успіху не мав. 
  • На Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних бойових дій ворог не вів. Здійснював вогневе ураження цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Времівка, Новосілка, Мала Токмачка та Новоандріївка. Завдав авіаційного удару по Малинівці. 
  • На Південнобузькому напрямку ворог активних бойових дій не проводив, здійснював обстріли цивільної інфраструктури зі ствольної артилерії та мінометів у районах Олександрівки, Шевченкового і Нововоронцовки.
По теме:  Цены на продукты: что ожидает украинцев в мае

Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгнення в Україну російські війська втратили понад 27 700 вояків і 165 гелікоптерів.

По материалам: Подробности