Російська армія може відмовитися від спроб захопити Гуляйполе в Запорізькій області, натомість займає оборонні позиції, готуючись до контрнаступу ЗСУ. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).
 
Окупанти більше не ведуть активних наступальних дій на півдні, однак зруйнували автомагістраль між захопленими ними населеними пунктами у Пологівському районі та районами українського контрнаступу біля Гуляйполя, приблизно за 47 та 60 км на захід від кордону з Донеччиною.
 
Російські війська вже викопали траншеї та встановили бетонні барикади по всьому периметру Запорізької АЕС в Енергодарі, а також зміцнили населені пункти приблизно за 37 км на схід від Енергодара та в районах на південь від Мелітополя.
 
Загарбники зміцнюють позиції, очікуючи на контрнаступ української армії з метою звільнення півдня України. 

Окупанти відмовились від спроб захопити Гуляйполе і займають оборону - ISW

Військові аналітики відзначають, що російські сили готуються завершити свій відхід з-під Харкова, але спробують утримати лінію на захід від Вовчанська, щоб захистити свої позицйії від Білгорода до Ізюма.

Росіяни продовжать спроби оточити Сєвєродонецьк та Лисичанськ, принаймні з півдня, можливо, зосередившись на перерізанні останньої магістралі, що сполучає Сєвєродонецьк-Лисичанськ із рештою України.

По теме:  Сентябрь-2019: действительно теплая осень для украинской экономики

Найімовірніше, незабаром розпочнеться контрнаступ українських військ у районі Ізюму.

Нагадаємо, що на Луганщині ЗСУ вибили окупантів з двох селищ.

По материалам: Подробности