Кабінет міністрів вирішив тимчасово відмовитися від державного регулювання цін на бензин і дизель. Про це під час національного телемарафону заявила перша віцепрем’єрка, міністерка економіки Юлія Свириденко.

Ми з боку держави призупинимо цінове регулювання, щоб оператори ринку могли наситити ринок необхідним ресурсом. Щоб вони могли весь доступний ресурс на європейському чи навіть не європейському ринку транспортувати в Україну.

В уряді очікують, що граничні ціни на дизпаливо будуть не вищими за 58 грн, на бензин — не вищими за 52 грн.

Читайте також

Дефіцит пального: що відбувається на АЗС та коли з'явиться достатньо бензину

Якщо оператори ринку зловживатимуть становищем, проти них запроваджуватимуть санкції. "Ситуація моніторитиметься щодня", — пообіцяла Свириденко.

Знищення Кременчуцького НПЗ, який був основним виробником пального в Україні, а також низки великих нафтобаз призвели до дефіциту пального на АЗС. Ситуація має владнатися протягом декількох тижнів, доки ринок не перелаштується на поставки з ЄС.

Нагадаємо, що раніше Свириденко заявила, що Кабмін ухвалив низку рішень, які дозволяють направити на ринок 70 тис. тонн бензину та майже 40 тис. тонн дизеля, що має знизити дефіцит пального.

По теме:  Евросоюз готов выделить Украине транш, как только она выполнит обязательства перед МВФ

Водночас вона рекомендувала українцям готуватися до "європейських цін" на пальне.

По материалам: Подробности