Розробники блокчейну Ethereum та однойменної криптовалюти планують перенести перехід на нову модель, в якій не буде потрібна участь майнерів. Про це повідомляє Bloomberg.

Розробники мережі проводили репетицію запуску особливого алгоритму, призначеного для поступового відключення процесу майнінгу Ethereum, або "ефіру". У процесі оновлення у тестовій підмережі Ropsten з'явилися помилки, через що відключення майнінгу перенесли з серпня на вересень-жовтень 2022 року.

Йдеться про спеціальний код "Бомба складності", який існував у Ethereum з моменту запуску. Його запуск моментально збільшує складність майнінгу криптовалюти, а у підсумку робить цей процес неможливим.

Читайте також

Майнинг биткойнов: сколько стоит и приносит

Ethereum, як і біткойн, зараз використовує узгоджений протокол Proof-of-Work (PoW). Раніше автор криптовалюти Ethereum Віталік Бутерін заявляв, що мережа перейде на алгоритм Proof-of-Stake (PoS) у серпні 2022 року.

Для підтримки роботи PoS-мережі відсутня потреба у майнерах, що генерують обчислювальну потужність. Працездатність Ethereum забезпечуватимуть власники цифрових монет, які отримуватимуть винагороду за їх зберігання.

У липні 2021 року аналітики інвестиційного банку Goldman Sachs заявили, що криптовалюта Ethereum стане домінуючим засобом заощадження і випередить біткойн за ринковою капіталізацією. 

По теме:  В этом году переводы заробитчан сократятся на $2 миллиарда – Нацбанк

На їхню думку, Ethereum, на відміну від біткойна, можна використовувати не лише як "сховище вартості" — зі звичайної цифрової валюти він виріс у цілу екосистему.

Читайте також

Майнінг криптовалюти: забавка для бідних чи великий легальний бізнес?

Ethereum має найвищий потенціал використання, оскільки її блокчейн — найпопулярніша платформа для розробки смарт-контрактів.

Варто додати, що 13 червня стався обвал і біткойна (-15,53% — $23 171) і Ethereum (-16,37% — $1 238). За останній тиждень дві головні криптовалюти втратили 26% і 33% вартості відповідно.

Нагадаємо, що раніше "Подробиці" опублікували інструкцію про те, як купити біткойни в Україні.

По материалам: Подробности