Відтепер заяву про отримання субсидії на оплату комунальних послуг, газу та пального можна подати втричі швидше, усього за 10 хвилин.

Послуга доступна на порталі «Дія».

Про це повідомляє Полемика з посиланням на Міністерство соціальної політики.

Що необхідно знати про подачу заяви

Відтепер немає необхідності завантажувати силу-силенну документів, так як більшість із них автоматично «підтягнеться» в систему завдяки обміну даними між реєстрами.

Користуватись спрощеною процедурою звернення за житловою субсидією в Україні можна було ще з літа 2023 року, та донині вона була доступна виключно через вебресурси Пенсійного фонду України або ж у паперовій формі: потрібно було звертатись до держорганів особисто або поштою.

Сервісом мають змогу скористатися ті, хто звертається по субсидію вперше або планує переоформити її через закінчення терміну призначення поточної.

Зокрема українцям нагадали, що звернутися за призначенням субсидії можна в будь-якому куточку країни без прив’язки до місця реєстрації.

Кому можуть відмовити в отриманні субсидії

Вам можуть відмовити у субсидії, якщо:

  • хоча б один із членів сім’ї офіційно не працює чи не навчається;
  • офіційна зарплата хоча б одного члена сім’ї буде нижчою за мінімальну;
  • заявник не сплачує за комунальні послуги понад три місяці;
  • заявник має квартиру площею понад 130 кв. м або житловий будинок – понад 230 кв. м.
По теме:  В «Дії» тепер можна купити і продати авто

Варто пам’ятати, що дані обмеження не стосуються дитячих будинків сімейного типу, багатодітних сімей, а також сімей з трьома чи більше дітьми, які перебувають під опікою та піклуванням.

Нагадаємо, в Україні планують запровадити військові збори для ФОП.