Клієнти «ПриватБанку» масово почали скаржитися на проблеми при здійсненні валютних операцій та видачі пошкоджених купюр.

Відгуки незадоволених клієнтів з’явилися на сайті Мінфіну. Про це повідомляє Полемика.

Одна з клієнток написала, що після закінчення депозиту вона отримала порвані та старі купюри з плямами.

«А все тому, що ти чекаєш на смс про зняття готівки, а ця смс приходить після 12.00, коли нових купюр немає, тому що вони може і були, але їх уже розібрали вранці, так що замкнене коло виходить», – поскаржилася жінка.

Які долари можна обміняти у «ПриватБанку»

Фінустанова у своїй відповіді заявила про повну відповідність вимогам НБУ, зокрема щодо обороту банкнот іноземної валюти без обмежень за роком випуску або номіналу. Більше того, у «ПриватБанку» наголосили, що існує Постанова №75 НБУ, яка забороняє банкам відмовляти клієнтам в обмінних операціях із купюрами будь-якого року випуску, якщо вони відповідають дизайну та мають необхідні елементи захисту.

Це означає, що всі купюри, які не мають ознак підробки або значних ушкоджень, придатні для використання у всіх типах операцій.

Варто зазначити, що в Україні дозволяється обіг купюр, незважаючи на наявність невеликих дефектів, таких як місцеві потертості, до трьох плям діаметром не більше 5 мм, відбитки печаток або штампів, невеликі надрізи або проколи, за умови, що загальна площа написів, видимих у УФ-променях, що не перевищує 200 кв. мм.

По теме:  Кредити за знищене під час війни майно будуть списані

Раніше Полемика писала про те, чому пенсіонери можуть втратити виплати.