Завдяки програмі, яку запустили в Україні, підприємці можуть отримати до 100 тисяч гривень для організації інклюзивного робочого простору.

Роботодавці мають можливість отримати фінансову допомогу за створення робочих місць, які враховують потреби ветеранів з інвалідністю. Про це повідомляє Полемика з посиланням на платформу «Дія».

Відповідно до результатів опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг» спільно з Українським ветеранським фондом, на думку 74% українців, для ветеранів, які частково втратили дієздатність, основною проблемою під час повернення в суспільство є відсутність інклюзивних умов та адаптованих місць роботи.

А 68% респондентів також висловили думку про те, що для ветеранів загалом відсутність роботи може стати значною проблемою.

Разом з тим, понад 90 % роботодавців готові приймати на роботу ветеранів з інвалідністю. Однак деяких підприємців зупиняє те, що таких людей потрібно облаштовувати інклюзивний простір.

Як відомо, в Україні запровадили програму, в рамках якої роботодавці можуть створити інклюзивний робочий простір для свого персоналу. За цією програмою держава може надати до 100 тисяч гривень як фінансову допомогу для цих цілей. Роботодавець має можливість отримати таку компенсацію:

  • до 106,5 тис. грн. за створення робочих місць для людей з інвалідністю I групи;
  • до 71 тис. грн за створення робочих місць для людей з інвалідністю II групи.
По теме:  Укрэнерго уверяет, что «веерных отключений» в морозы не будет

Подати заяву про компенсацію за облаштування робочого місця особи з інвалідністю за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування можна за посиланням.

Раніше Полемика писала про те, що у Німеччині змінюють правила отримання виплат українським біженцям.