У понеділок, 20 травня, Кабінет міністрів ухвалив постанову №566 щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі Інтернет.

Вона діятиме до набрання чинності нового закону, який Верховна рада наразі ухвалила тільки в першому читанні.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на Урядовий портал. Відтепер, реклама азартних ігор, на яких зображена символіка Збройних сил та інших військових формувань обмежується.

Також постанова:

  • забороняє реєстрацію організаторами азартних ігор в Інтернеті кількох клієнтських рахунків для одного гравця;
  • зобов’язує організаторів  запровадити обов’язкові перерви в азартній грі для кожного гравця і після реєстрації гравця в онлайн-системі або до моменту прийняття ставки одержати від гравця інформацію щодо:
  • зобов’язує встановити ліміт коштів, які гравець бажає витрачати на азартну гру протягом певного часу (доби, тижня, місяця), та встановити йому обраний ліміт з можливістю його зміни не частіше ніж один раз на місяць;
  • зобов’язує встановити максимальний час безперервної участі гравця в азартній грі протягом доби і максимальний час його участі протягом тижня та встановити обраний час участі у грі.

Окрім цього, обмежується доступу до вебсайтів, які допомагали організовувати, проводити азартні ігри чи надавали доступ до них без відповідної ліцензії. Це будуть здійснювати шляхом блокування доменних імен. За це відповідатиме Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку.

По теме:  Энергоблок №5 Запорожской АЭС позволили эксплуатировать до 2030 года

Раніше Полемика писала про те, яким категоріям українців потрібно заново подавати заявку для отримання субсидії.