Новий закон про мобілізацію, який набув чинності 18 травня, передбачає для військовослужбовців низку заохочень, які спрямовані на підтримку та мотивацію захисників країни.

Ці заходи включають як фінансові виплати, так і соціальні пільги, які мають на меті покращити умови служби.

Про це пише Полемика з посиланням на 24 канал.

Зазначається, одним із ключових нововведень є грошова винагорода за трофейну ворожу техніку, яка варіюється від 11 680 до 876 000 гривень, залежно від виду техніки. Ба більше, за такі досягнення військовослужбовець може отримати додаткову відпустку до 15 днів на рік.

Які заохочення передбачає новий закон

Для громадян, які підписали контракт на військову службу, передбачено право протягом трьох місяців отримати сертифікат на купівлю транспортного засобу на суму 150 000 гривень.

При укладенні контракту військові також отримують право на компенсацію 50% першого внеску за кредитом по програмі єОселя. Крім цього, передбачено додаткову виплату 100 000 гривень після першого року служби і ще 100 000 гривень після другого року служби.

Які пільги передбачені для тих, хто проходить службу

Під час служби військовослужбовцям та їхнім подружжям не будуть нараховуватись штрафні санкції та пеня за невиконання зобов’язань перед підприємствами, установами, організаціями та фізичними особами. Однак це не стосується кредитних договорів на купівлю нерухомості чи автомобілів.

По теме:  Командувач Сухопутних військ Павлюк виступив з важливою заявою: що сказав і до чого закликав українців

Для військових передбачена щорічна відпустка, основна частина якої повинна тривати не менше 15 календарних днів, за умови одночасної відсутності не більше 30% особового складу.

Особливі пільги очікують військовослужбовців, які були звільнені з полону. Якщо вони бажають продовжити службу, то отримують право на відпустку протягом 90 днів без поділу на частини зі збереженням грошового забезпечення.

Раніше Полемика писала про те, яким категоріям українців потрібно заново подавати заявку для отримання субсидії.